Universitetskoret Lille MUKO

Anmeldelser

Herunder finder du uddrag af anmeldelser, der har været af korets projekter gennem tiderne. Klik på anmelderens navn for at læse den fulde anmeldelse.

Indeks

TitelTidspunktKarakter
Ærkedansk jubilæumskoncert i DiamantenJuni 2017Fem stjerner
Julekoncert bød på overskud og fællesskabDecember 2016Fem stjerner
Da taget var ved at ryge af OperaenOktober 2016Fem stjerner
Verdis Requiem - gribende flot koncertOktober 2016Fem stjerner
Kristen musik bag jerntæppetMarts 2016Fire stjerner
ElskovsdrikkenAugust 2015Fem stjerner
Den lille tåreAugust 2015Fem stjerner
Nogle gange er lykken en ligegyldig operaAugust 2015Fem stjerner
En Tivoli-fejring helt i stedets åndAugust 2015Fire stjerner
Rig julekoncertDecember 2014Fire stjerner
AnmeldelseNovember 2014(ingen karakter angivet)
Borg 15 sange. LandskabNovember 2014(ingen karakter angivet)
Det var dansk og godtApril 2014(ingen karakter angivet)
Signe og Peters jul i Holmens KirkeDecember 2013Fem stjerner
FarinelliAugust 2013Seks stjerner
Prikken over i'etDecember 2012Fem stjerner
Generøs koncertDecember 2011Fem stjerner
Et højdepunktJuli 2010Seks stjerner
Lille MUKO: 'Græsset grønnes'Juli 2010Fire stjerner
Fred være med krigenJuli 2008Fem stjerner
Hvem ringede klokkerne for?April 2006Fem stjerner
Håndværket forpligterDecember 2004(ingen karakter angivet)

Ærkedansk jubilæumskoncert i Diamanten

Uddrag fra anmeldelse af korets 50 års jubilæumskoncert på Det Kongelige Bibliotek d. 16/6-2017.

Fem stjerner

Lille Muko fejrede sine første 50 år med rigt favnende korsang

[...]
Der var unægtelig meget at fejre ved jubilæumskoncerten i Den Sorte Diamant i fredags.
Det generøse program var en afspejling af korets virke siden grundlæggelsen, men pegede også fremad, og man bød sågar på en uropførelse. Den 56-årige færøske komponist Sunleif Rasmussen, hvis vældige 2. symfoni blev anmeldt her i avisen i november sidste år, bidrog med to nykomponerede satser fra et kommende storværk om skabelsens syv dage. Vi hørte anden og tredje dag og fornemmede musikkens transcendentale styrke, understreget af tre fne instrumentalister: Michala Petri på blokføjte, bratschisten Magda Stevensson og cellisten Mihai Fagarasan.
[...]

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 20/6-2017

Julekoncert bød på overskud og fællesskab

Uddrag fra anmeldelse af korets "Jul på Dansk" koncerter med Signe Asmussen og Peter Lodahl i Holmens Kirke d. 17/12-2016.

Fem stjerner

Lille MUKO’s julekoncert var traditionel på den bevægende måde, hvor ord og musik gik op i en højere enhed

[...]
Når det lykkes så godt for det veletablerede kor, der i 2017 kan fejre sit 50-års jubilæum, hænger det naturligvis også sammen med, at man har de musikalske muskler til at gøre koncerten til et af juletidens højdepunkter for korets trofaste publikum.
[...]
Man vil selvsagt gerne bevæges ved en julekoncert. Og det bliver man uvægerligt, når ord og musik på den måde går op i en højere enhed.

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 21/12-2016

Da taget var ved at ryge af Operaen

Uddrag fra anmeldelse af opførelsen af Verdis Requiem på Operaen d. 30/9-2016, hvor koret deltog sammen med Det Kongelige Kapel, Det Kongelige Operakor, Kammerkoret Hymnia og Kammerkoret Camerata.

Fem stjerner

[...]
Det sammensatte kor var et kapitel for sig. For til den specielle lejlighed havde man trommet hele fire af slagsen sammen. Bortset fra Det Kongelige Operakor stillede tre af Danmarks bedste amatørkor op til udfordringen: Kammerkoret Camerata, Kammerkoret Hymnia og Universitetskoret Lille MUKO. Selvom de i alt 130 sangere var anbragt bagest på scenen, smældede de godt igennem på de centrale steder, ja, under Dies Irae-passagerne, hvor også orkesterledsagelsen er tordnende voldsom i fremstillingen af "Vredens dag", var det, som om taget var ved at ryge af Henning Larsens snart 12 år gamle operahus. [...]

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 4/10-2016

Verdis Requiem - gribende flot koncert

Uddrag fra anmeldelse af opførelsen af Verdis Requiem på Operaen d. 30/9-2016, hvor koret deltog sammen med Det Kongelige Kapel, Det Kongelige Operakor, Kammerkoret Hymnia og Kammerkoret Camerata.

Fem stjerner

[...]
Det Kongelige Teater har ved denne opførelse haft et interessant samarbejde med tre professionelt arbejdende amatørkor fra den danske amatørmusikscene - Kammerkoret CAMERATA, Kammerkoret Hymnia og Universitetskoret Lille MUKO. Det Kongelige Operakor fik sammen med de tre utroligt seriøst arbejdende amatørkor i den grad på mesterlig vis formidlet en dramatisk Verdi med de 130 stemmer.

Læg mærke til fremtidige samarbejder mellem disse ypperlige amatørkor og det kongelige kor. Det er storslået kunst og lyd i verdensklasse.
[...]

Lars Vestergaard, Out & About Online, 1/10-2016

Kristen musik bag jerntæppet

Uddrag fra anmeldelse af korets "Musik bag Jerntæppet" koncert i Hans Egedes Kirke d. 17/3-2016.

Fire stjerner

[...]
Det er et modigt projekt, det velrenommerede amatørkor under ledelse af dets inspirerende dirigent, Jesper Grove Jørgensen, her har kastet sig ud i, og det er godt skuldret, at man ikke bare kunne tilfredsstille publikums nysgerrighed efter at opleve en legendarisk og meget anderledes komposition, men også få tilhørende til at nyde både den og de to korte Górecki-stykker - uden at kunne russisk eller latin. [...]

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 20/3-2016

Elskovsdrikken

Uddrag fra anmeldelse af koncertopførelse af operaen Elskovsdrikken i Tivoli d. 15/8-2015, hvor koret deltog sammen med Tivolis Symfoniorkester.

Fem stjerner

[...]
Dirigenten Yves Abel fik virkelig Tivolis symfoniorkester til give sig hen til Donizettis udødelige toner, og også universitetskoret Lille Muko ydede en ypperlig indsats. ELSKOVSDRIKKEN havde da også en fortryllende virkning på publikum, og fungerede denne sensommeraften som den rene livseliksir.

CPHCulture, 16/8-2015

Den lille tåre

Uddrag fra anmeldelse af koncertopførelse af operaen Elskovsdrikken i Tivoli d. 15/8-2015, hvor koret deltog sammen med Tivolis Symfoniorkester.

Fem stjerner

Donizettis 'Elskovsdrikken' i Tivoli med sødt klovneri og – bang! siger det: Tenor Brownlee i topform!!

[...]
Imponerende i øvrigt, at Tivoli holder fast ved disse stort anlagte koncertopførelser af operaer hvert år. Kor, orkester og solister. Sådan.

Gregers Dirckinck-Holmfeld, GREGERSDH, 15/8-2015

Nogle gange er lykken en ligegyldig opera

Uddrag fra anmeldelse af koncertopførelse af operaen Elskovsdrikken i Tivoli d. 15/8-2015, hvor koret deltog sammen med Tivolis Symfoniorkester.

Fem stjerner

Tivoli fejrede sig selv med ironisk distance og et brag af en fest.

Det er de færreste, der slipper af sted med at holde en ironisk distance til deres egen fødselsdag og alligevel få et brag af en fest.

Ikke desto mindre er det Tivolis opskrift på deres årsfest i august – og det lykkedes endnu engang lørdag med tungen i kinden at lege italiensk opera et par timer og alligevel få noget meget smukt og underholdende frem.
[...]

Henrik Friis, Politiken, 17/8-2015

En Tivoli-fejring helt i stedets ånd

Uddrag fra anmeldelse af koncertopførelse af operaen Elskovsdrikken i Tivoli d. 15/8-2015, hvor koret deltog sammen med Tivolis Symfoniorkester.

Fire stjerner

"Elskovsdrikken" med flotte stemmer var sæsonens store satsning

[...]
Tivolis Symfoniorkester spillede under ledelse af den fransk-canadiske dirigent Yves Abel så veloplagt, så man skulle tro, at de spillede bel canto-operaer til hverdag. Desuden havde man indforskrevet universitetskoret Lille Muko til at deltage i løjerne. Det gjorde de veloplagt under Jesper Grove Jørgensens kyndige indstudering.
[...]

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 18/8-2015

Rig julekoncert

Uddrag fra anmeldelse af korets "Jul på dansk" koncerter med Signe Asmussen og Thomas Peter Koppel i Holmens Kirke d. 20/12-2014.

Fire stjerner

Universitetskoret Lille Muko skabte på ny klingende juleglæde.

[...]
Lille Mukos koncerter er vitterligt meget righoldige, således bød årets julekoncert på hele 27 indslag i form af mere eller mindre kendte salmer, sange og ren instrumentalmusik.
[...]
Der var ikke overraskende fuldstændig udsolgt til begge lørdagens koncerter, men for de mange, der måtte gå forgæves, er der god grund til at gøre opmærksom på en glimrende cd­udgivelse, også med titlen Jul på dansk, optaget i januar 2014 i Holmens Kirke, med de samme kræfter ­- dog med Peter Lodahl som tenor.

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 23/12-2014

Anmeldelse

Uddrag fra anmeldelse af CD'en 'Matti Borg - Sange' fra 2014.

(ingen karakter angivet)

[...]
Jeg var også meget imponeret af koret, der har tilknytning til Københavns Universitet. De producerer en frisk og ungdommelig lyd, ikke magtfuld i operakor-stil, men meget mere nuanceret og - som for eksempel i Lad våren komme (nr. 17) - med stor tyngde.
[...]
Læsere med den mindste interesse i nutidig nordisk musik bør uden tøven give denne godt producerede CD et forsøg. Den er pengene værd.

Göran Forsling, MusicWeb International, 14/11-2014
Oversat fra engelsk af Rune Schmidt Nielsen

Borg 15 sange. Landskab

Uddrag fra anmeldelse af CD'en 'Matti Borg - Sange' fra 2014.

(ingen karakter angivet)

[...]
Begge halvdele er udsøgt udført. Sopran Gitta-Maria Sjöberg (komponistens ægtefælle og også en elev af Kim Borg) og baryton Mattias Nilsson supplerer hinanden fremragende på de 15 sange, som er delt mellem dem (der er ingen duetter). Universitetskoret Lille MUKO leverer kor-cyklussen Landskab med dygtighed og finesse.
[...]

Guy Rickards, Gramophone, November 2014
Oversat fra engelsk af Rune Schmidt Nielsen

Det var dansk og godt

Uddrag fra anmeldelse af korets koncert med Jesper Theilgaard i Mørdrup Kirke arrangeret af Espergærde Musikforening d. 6/4-2014.

(ingen karakter angivet)

Spændende og velgørende koncert med ekstra underholdning - også til øjet.

[...]
Sangmæssigt var vi også i gode hænder. Lille Muko er et elitekor og byder på en charmerende blanding af unge stemmer og erfarne sangere. Klangen er tæt og velafbalanceret, og man mærker, at der i indstuderingen er lagt vægt på en tydelig tekstudtale. Det var velgørende, at man kunne høre, hvad sangene handlede om.
[...]

Ole Josephsen, Helsingør Dagblad, 11/4-2014

Signe og Peters jul i Holmens Kirke

Uddrag fra anmeldelse af korets "Jul på dansk" koncerter med Signe Asmussen og Peter Lodahl i Holmens Kirke d. 14/12-2013.

Fem stjerner

Når en julekoncert udvikler sig til et åndeligt fællesskab.

[...]
Men det allermest danske er og bliver dog julestemningen, der under samtlige 90 minutter er nostalgisk på den frydefulde måde. Begge lørdagens koncerter havde samlet fuldt hus, hvad der ikke kan undre i betragtning af det høje musikalske niveau, man år efter år byder på.
[...]
Man vil forstå, at det vil tangere helligbrøde at give færre end fem stjerner for en koncert, man sagtens kan hallucinere sig til selv at have været en del af. En koncert, der ubestrideligt var kød på, og som undervejs udviklede sig til et åndeligt fællesskab: Denne højtid er vi trods alle trivialiteter i det offentlige rum uden for kirkens mure fælles om.
Sådan fornemmede jeg i hvert fald, at mange taknemmelige tilhørere havde det, da de forlod Christian IV's gamle kirke i hjertet af København.

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 18/12-2013

Farinelli

Uddrag fra anmeldelse af koncertopførelse af operetten Farinelli i Tivoli d. 2/8-2013, hvor koret deltog sammen med Tivolis Symfoniorkester.

Seks stjerner

[...]
Såvel universitetskoret Lille Muko som Tivolis Symfoniorkester boblede af humør trods de høje temperaturer, hvilket bl.a. bør tilskrives den unge dirigent Jesper Nordin. Men også solisterne anført af en lyrisk Adam Frandsen virkede som om, at de havde det sjovt, hvilket smittede af på publikum. Det stående bifald blev fulgt af så mange bravo-råb, så man tror på mulighederne for en rigtig opsætning i de kommende år.

CPHCulture, 4/8-2013

Prikken over i'et

Uddrag fra anmeldelse af korets "Jul på dansk" koncerter med Signe Asmussen i Holmens Kirke d. 15/12-2012.

Fem stjerner

Fem store julestjerner til Lille MUKO og deres dygtige dirigent, Jesper Grove Jørgensen.

I mange københavnske familier er det først for alvor blevet jul, når man har været i Holmens Kirke og hørt Universitetskoret Lille MUKO synge julen ind. "Jul på dansk" hed koncerten, der i lørdags gik to gange for fuldt besatte kirkebænke.
[...]
"Drej kun universet helt omkring, vend kun op og ned på alle ting," skrev Peter Faber i det historiske år 1848, men "rør blot ikke ved min gamle jul". Heller ikke ved Lille MUKOs årlige julekoncert i Holmens Kirke, tak!

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 19/12-2012

Generøs koncert

Uddrag fra anmeldelse af korets "Jul på dansk" koncerter med Peter Lodahl i Holmens Kirke d. 10/12-2011.

Fem stjerner

Lille MUKO glædede stort i Holmens Kirke.

Et par tusind københavnere kan ikke tage fejl. Den årlige julekoncert med Universitetskoret Lille MUKO havde i to omgange fyldt Holmens Kirke til bristepunktet i lørdags, og publikum kunne efter halvanden times sang og spil gå opløftet hjem fra "Jul på dansk" med den skønne musik i ørerne og det gode budskab i sjælen.

Lille MUKO er - også i de årstidskoncerter, man under ledelse af dirigenten Jesper Grove Jørgensen i årets løb holder i Rundetårn - et meget generøst ensemble, der gerne giver publikum det lille overraskende ekstra, der kalder smilet og eftertanken frem.
[...]

Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad, 14/12-2011

Et højdepunkt

Uddrag fra anmeldelse af korets koncert ved Vendsyssel Festival i Vrejlev kirke d. 26/7-2010.

Seks stjerner

[...]
Lille MUKO har under Jesper Grove Jørgensens ledelse udviklet sig til et både intelligent og opfindsomt kor, der præsterer forrygende fortolkninger. Man fornemmer, at intet er overladt til tilfældigheder: der er perfektionisme helt ned i detaljen. Ordenes artikulation er klar, og koret har en sjældent ren og kraftfuld klang, der giver det et excellent klangkorpus.

Derfor vil denne koncert være et af de kunstneriske højdepunkter i årets festival.

Jens Henneberg, Nordjyske, 28/7-2010

Lille MUKO: 'Græsset grønnes'

Uddrag fra anmeldelse af korets CD 'Græsset grønnes' fra 2007.

Fire stjerner

[...]
Stærkest står imidlertid Matti Borgs kompositioner til den tyske forfatter Eduard Mörike. Matti Borg rammer med sine kompositioner den specielle, meget følsomme tone i Mörikes religiøse lyrik. Den angst og den lidelse og fornemmelse af altings tomhed, der kendetegner lyrikken, forstærkes af Matti Borgs kompositioner - og naturligvis af 'Lille MUKOs' indlevede fortolkning.

Som helhed giver denne cd et sjældent godt indblik i nutidig dansk kormusik.

Jens Henneberg, Nordjyske, 2/7-2010

Fred være med krigen

Uddrag fra anmeldelse af opførelse af Brittens War Requiem d. 26/7-2008, hvor koret deltog sammen med bl.a. DR SymfoniOrkestret, DR VokalEnsemblet og Københavns Drengekor.

Fem stjerner

[...]
Alligevel forbliver "War Requiem" korenes værk. Hvilket de danske stemmer i enhver forstand lever op til. De voksne tager kampen op mod domkirkens alt for store rumklang, satser på klare konsonanter og vinder. Og de små drenge synger som små engle. Som kunne de dale ned fra oven og minde os andre om konflikternes største ofre.

Godt vi ikke oplever dem hver dag. Krigene, altså.

Søren H. Schauser, Berlingske, 27/7-2008

Hvem ringede klokkerne for?

Uddrag fra anmeldelse af korets opførelse af Mozarts Requiem med Collegium Musicum i Tivoli d. 16/4-2006.

Fem stjerner

[...]
Og fordi man sjældent hører Mozarts sidste værk sunget så gennemført godt. Pludselig står Universitetskoret Lille Muko og engagerer sig i hver en tone. Her er ingen sopraner uden højde, ingen alter uden glød, ingen tenorer uden fylde - højst lidt for få basser. Og pludselig står fire stjernesolister og arbejder så smukt med Mozarts toner. For en gangs skyld blev sopranen ikke engang den største oplevelse, nej. Det var kollektivet. Simpelthen fordi ingen faldt igennem.

Aftenens dirigent og største helt - det var Michael Schønwandt. Ikke kun fordi han gennemførte det viltre program så smagfuldt. Men også fordi han faktisk gav det nyt blod. [...]

Søren H. Schauser, Berlingske, 18/4-2006

Håndværket forpligter

Uddrag fra anmeldelse af korets koncert i Odense d. 4/12-2004 'Præsentation af Samfundets nye korserie'.

(ingen karakter angivet)

[...]
Med denne lille koncert gav det dygtige "Lille MUKO" med sin dirigent Jesper Grove Jørgensen en spændende præsentation af sange fra det seneste tiår.
[...]
Koncerten gav stof til eftertanke. Dagens komponister skriver spændende musik af høj kvalitet for amatører og professionelle. "Dansk kormusik lige nu" lever og har det godt.

Ole Lauritzen, fyens.dk, 6/12-2004