Universitetskoret Lille MUKO

Korets dirigent

Lille MUKO's nye dirigent fra sæson 2020/21 hedder Ole Faurschou!

Korets dirigent indtil juli 2019

Dirigent Jesper Grove Jørgensen
Jesper Grove Jørgensen er kandidat i musikvidenskab fra Københavns Universitet og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Han debuterede med Tivolis Symfoniorkester i 1975 og har siden haft et omfattende virke som både kor- og orkesterdirigent.

Han har dirigeret samtlige danske professionelle orkestre og adskillige kor og orkestre i Norge, Sverige, Holland og England. I årene 1982 - 1989 var han fast dirigent og kunstnerisk leder af Randers Kammerorkester, og han har endvidere dirigeret talrige operette- og operaforestillinger ved Den Jyske Opera, Odense Teater og Aarhus Sommeropera.

Jesper Grove Jørgensen har gennem mange år undervist i kor- og ensembledirektion ved danske musikkonservatorier samt i Oslo og Tromsø og er en efterspurgt instruktør ved kor- og orkesterkurser. Han har desuden været jurymedlem ved internationale korkonkurrencer i det meste af Europa.

Gennem sit mangeårige samarbejde med korene ved Danmarks Radio og ikke mindst som dirigent for Lille MUKO har han især ydet en indsats for udbredelsen af dansk kormusik i ind- og udland. Den danske sang har altid stået centralt i hans virke som kordirigent. Hans og Lille MUKO's fortolkninger af dette rige repertoire har gennem sin særlige tone - præget især af et tekstnært musikalsk udtryk - gjort koret populært hos et bredt publikum i alle dele af Danmark.