Universitetskoret Lille MUKO
Dirigent Ole Faurschou

Korets dirigent: Ole Faurschou

Debuteret fra kordirigentklassen ved DKDM hos professor Dan-Olof Stenlund, samt som orkesterdirigent fra Universität für Musik und darstellende Kunst Wien hos professor Uroš Lajovic.

Har dirigeret en lang række kor og orkestre i ind-og udland, bl.a. Aarhus Symfoniorkester, Operakoret ved Den Kongelige danske Opera, Den jyske operas kor og Kharkiv filharmoniske orkester i Ukraine, ‘Orkester Midt-Vest, ‘Operaen i Midten’ mf, samt stået bag utallige opførelser af messer og oratorier og turneret i det meste af Europa, i USA og Kina.

Har som dirigent for bl.a. Akademisk kor Århus, m.f. vundet talrige priser bl.a. ‘Grand Prix’ i Rom 2015, og ‘Best Conductor’ ved 8. internationale korfestival i Beijing.
Har desuden medvirket i TV og radioudsendelser til Danmark og Europa, samt repræsenteret Danmark ved den første EBU ‘Choral of the year’.

Flittigt benyttet som dommer og instruktør ved internationale konkurrencer, kurser og masterclasses.

Har som dirigent indspillet en lang række CD’er på bl.a. Naxos.

Underviser desuden på Danmarks Radios særlige talentskole, ‘Malko dirigentskolen’, og var i en årrække dirigent på Danmarks eneste orkesterefterskole i Holstebro.

Siden 2020 fast dirigent for Universitetskoret Lille MUKO, efter Jesper Grove Jørgensen.

Modtog i 2020 Arne Hammelboes rejselegat.