Universitetskoret Lille MUKO
Universitetskoret Lille MUKO 2022 i Holmens Kirke - Klassisk kor i København
Foto: Kim Matthäi Leland, 2022

Klassisk kor i København - Universitetskoret Lille MUKO

Universitetskoret Lille MUKO er et klassisk kor med base i København. Koret har tilknytning til Københavns Universitet, hvor det regelmæssigt fungerer repræsentativt ved officielle lejligheder.

Lille MUKO består af nuværende og tidligere musikstuderende samt andre kvalificerede sangere. Sammensætningen af unge, talentfulde musikstuderende og mere erfarne korsangere er en væsentligt medvirkende årsag til, at koret lige siden oprettelsen i 1967 har hørt til blandt eliten af danske kor og har kunnet tilbyde et musikalsk udviklende og socialt attraktivt miljø for korsangere.

En lige så vigtig årsag er, at Lille MUKO gennem tiderne alene har haft fem faste dirigenter, der alle har hørt til deres generations førende kordirigenter: Poul Jørgensen, Tamás Vetö, Kaare Hansen, Jesper Grove Jørgensen og Ole Faurschou. Denne kontinuitet i den musikalske ledelse har sikret fastholdelse af den udtryksform og klang, som koret er berømmet for.

Lille MUKO's varemærke er den lyriske og inderlige fortolkning af danske sange og salmer. Endvidere har den romantiske kormusik og helt ny kormusik høj prioritet for koret, der ofte har medvirket uropførelser af danske komponisters værker. Lille MUKO har derudover opført mange af de største kor- og orkesterværker i samarbejde med professionelle danske orkestre, og siden stiftelsen har koret deltaget i et væld af konkurrencer og turnéer over det meste af verden, hvorfra det har hjembragt flere estimerede priser.

Lille MUKO har gennem årene udgivet en lang række CD'er, der afspejler korets varierende repertoire og som jævnligt høres i dansk radio. Tre af disse har fået særlig opmærksomhed efter at være blevet nomineret til en dansk Grammy.

Selvom Lille MUKO favner bredt og søger at udforske den klassiske musik i mange forskellige sammenhænge, vil a cappella koncerter altid være korets hjerteblod. Koret sammenstiller gerne meget varierede koncertprogrammer med musik af forskellig karakter - altid med levering af en vedkommende koncertoplevelse på et højt musikalsk niveau.